Installeren van de voorbeelddatabase


Scheduled EventsEvent outlinesBooksWhitepapersWebinarsArticlesContact UsRick F van der Lans

 

 

 

 

[Home][Books][Dutch books][Het SQL Leerboek][Installeren database]

 

 


Installeren van de voorbeelddatabase

 

In hoofdstuk 4 van Het SQL Leerboek staat beschreven hoe de voorbeelddatabasegecreŽerd dient te worden. Deze beschrijving gaat echter gepaard met het toelichten van de diverse SQL-instructies. Deze pagina bevat meer gerichte informatie over die installatieprocedure. 

 

We gaan er hier vanuit dat u reeds MySQL en WinSQL correct geÔmplementeerd hebt.

 

Indien u al een eigen gebruiker, zoals BOEKSQL, gecreŽerd hebt, begin dan bij stap4.

 

Stap 1: Start WinSQL op en log in met de gebruikersnaam root met gebruikersnaam root. We gaan er hierbij vanuit dat u MySQL op de klassieke manier geÔnstalleerd hebt:Stap 2: CreŽer een nieuwe gebruiker genaamd BOEKSQL met BOEKSQLPW als wachtwoord. Tik hiervoor de volgende SQL-instructie in:Verwerk deze instructie door op de button met de groene pijl te drukken. Het volgende scherm verschijnt als de nieuwe gebruiker gecreŽerd is:Stap 3: Geef BOEKSQL alle benodigde bevoegdheden:

 

Stop WinSQL nu.

Stap 4: Start WinSQL en log in met de gebruikersnaam BOEKSQL en BOEKSQLPW als wachtwoord:Stap 5: CreŽer een nieuwe database genaamd TENNIS en gebruik hiervoor de CREATE DATABASE-instructie:Het volgende scherm verschijnt dan:Stap 6: Maak TENNIS de courante database en gebruik hiervoor de USE-instructie:Stap 7: Download het bestand SQLleerboek_V6_create_database.txt van deze website. Open het bestand met, bijvoorbeeld, Notepad. Kopieer alle instructies uit het bovengenoemde bestand naar WinSQL:Verwerk weer alle instructies door op de groene pijl te drukken. Nu is de voorbeelddatabase klaar voor gebruik!


[Previous][Up][Next]

Copyright (c) 2017 R20/Consultancy B.V.. All rights reserved.