R20/Consultancy B.V. - The website of Rick F. van der Lans

R20/Consultancy B.V.

The website of Rick F. van der Lans

Home page
Up

Hulp bij het installeren van SQLBase  

Een vereiste voor SQLBase is dat u Microsoft.NET eerst installeert. Hiervoor verwijzen we naar de website van Microsoft: www.microsoft.com.

Kopieer het SQLBase85Eval.zip-bestand dat op de CD in de SQLBase-directory staat naar een tijdelijke directory op uw harde schrijf. Unzip vervolgens het bestand naar een tijdelijke directory. Hierna start u het programma Setup.Het volgende scherm verschijnt dan:Kies Next.Kies Yes.Voer een user name en company name in en kies Next.Selecteer een directory om SQLBase in te installeren en kies Next.Zorg dat de ODBC driver gekozen is met een vinkje. Omdat er in het SQL Leerboek niet met Java gewerkt wordt, kunt u het vinkje voor JDBC uitzetten.Installeer .NETKies Yes en vervolgens Next.Laat alles antwoorden op Yes staan en kies Next.Kies Next.Kies Finish.
Uiteindelijk verschijnt dan het volgende scherm om aan te geven dat SQLBase draait.Kies voor het menu Display en het item databases.Start WinSQL om de voorbeelddatabase te laden.
Selecteer de DSN SQLBase (deze is tijdens de installatie automatisch geÔnstalleerd).
Klik OK.Vul niets in bij de User Id en password.

Controleer of de database werkt door de volgende instructie in te tikken en daarna op de groene te pijl te klikken.Resultaat:Het installeren van de voorbeelddatabase uit het SQL Leerboek is eenvoudig.
Open het bestand cr_tab_voor SQLBase.sql met Kladblok/Notepad. Dit bestand staat op de CD-ROM in de directory \SQL.Kopieer het gehele bestand naar de Query tab van WinSQL:Drup op de groene knop en alle tabellen met hun rijen worden gecreŽerd.Controleer wederom of alles gelukt is.Resultaat moet er als volgt uitzien. Is dat het geval, dan kunt u aan het werk.

 

 

If you have any questions or remarks concerning this website, please send us an email: info@r20.nl.
Copyright © 2009 R20/Consultancy B.V.