R20/Consultancy B.V. - The website of Rick F. van der Lans

R20/Consultancy B.V.

The website of Rick F. van der Lans

Home page
Up

Hulp bij het installeren van ODBC voor MySQL  

Om MySQL te benaderen vanuit WinSQL dient u wel eerst de ODBC-drivers voor MySQL te downloaden en te installeren. Dit gebeurt dus niet automatisch als MySQL zelf geïnstalleerd wordt. 

Ga naar de www.mysql.com website en zoek de Connector/ODBC voor Windows. Kies de zipped EXE. Download deze als u hem gevonden hebt.Indien dit versie 3.51 is dan heet dit bestand MyODBC-standard-3.51.07-win of mysql-connector-odbc-3.51.12-win32.zip. Nadat het gedownload is, start het bestand dan door er bijvoorbeeld vanuit Verkenner/Explorer op de dubbelklikken.Kies NextSelecteer I accept en kies Next.Kies Next.Het is verstandig om te controleren of de installatie gelukt is. Ga naar het Configuratiescherm van Windows en selecteer Systeembeheer en kies dan Gegevensbronnen (ODBC).
Kies vervolgens de Tab Stuurprogramma’s. Schuif naar beneden en u zult ‘m vinden.Kies nu de Tab Gebruikers-DSN.Kies Toevoegen.Selecteer de MySQL ODBC 3.51-driver en klik op Voltooien.Bedenk zelf een leuke Data Source Name. Bijvoorbeeld "MySQL Het SQL Leerboek". Tik in het veld genaamd User het woord user in. Klik daarna op OK.Klik op OK en de ODBC-driver voor MySQL werkt.

 

If you have any questions or remarks concerning this website, please send us an email: info@r20.nl.
Copyright © 2009 R20/Consultancy B.V.