R20/Consultancy B.V. - The website of Rick F. van der Lans

R20/Consultancy B.V.

The website of Rick F. van der Lans

Home page
Up

Wie is Rick F. van der Lans?

Rick F. van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur.

Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun SOA- en datawarehouse-architectuur en bij het maken van toolkeuzes.

Rick van der Lans heeft als spreker op conferenties zowel in binnen- als buitenland een zeer goede naam opgebouwd. Zijn conferenties worden altijd met veel enthousiasme ontvangen en uitstekend geŽvalueerd.

Hij is sinds de start programmavoorzitter van het Database Systems congres dat al sinds 1994 door Array Publications georganiseerd wordt. Hij is columnist bij het Nederlandstalige blad Database Magazine .

Sinds 2005 is hij program chairman voor de European MetaData Conference die elk jaar in Londen gehouden wordt. Hij is mede-oprichter van de Nederlandse chapter van DAMA (Data Management Association). 

Rick is tevens voorzitter en oprichter van het Independent Analyst Platform (IAP), dat zich richt op Business Intelligence en Data Warehosuing.

Van hem zijn verscheidene boeken over database management systemen verschenen. Een aantal van deze boeken, zoals het bekende SQL Leerboek en SQL for MySQL Developers is tevens in het Engels, Duits, Chinees en Italiaans beschikbaar en wordt wereldwijd verkocht.

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig is Rick zeven jaar lid geweest van de Nederlandse werkgroep die zich bezig hield met de ISO SQL-standaard.

 

 

If you have any questions or remarks concerning this website, please send us an email: info@r20.nl.
Copyright © 2009 R20/Consultancy B.V.